Skövde Arena fick utrymmas vid 12.30-tiden, efter att ha mottagit ett bombhot. Foto: SVT

Men ingen bomb hittades.

Därför kunde matchen mellan IFK Skövde och Ystads IF spelas i kväll.

Och där blev det seger för Ystad – efter en dramatisk avslutning.

Det var vid 12.30-tiden ringde en man in till Skövde kommun och sade att det fanns en bomb i Arena Skövde.

Arenan, som vid tidpunkten innehöll cirka 200 personer, utrymdes snabbt och flera polispatruller kom snabbt på plats och undersökte arenan – men hittade inget, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Extra polisbevakning

Vid 16-tiden hävdes avspärrningarna vid arenan, vilket gjorde att matchen i Handbollsligan mellan IFK Skövde och Ystads IF kunde spelas som planerat på kvällen. Men det var extra polisbevakning av matchen efter händelserna tidigare under dagen.

--För den allmänna trygghetens skull beslutade vi att sätta in förstärkt bevakning under matchen, säger Staffan Dahlborg på Skövdepolisen till P4 Skaraborg.

”Lite märkligt”

För spelarna i IFK Skövde var det en speciell situation.

– Det är klart att det var lite märkligt. Jag själv låg och vilade ett par timmar på eftermiddagen innan samlingen. När jag vaknade hade jag två sms. På det första stod det att det var ett bombhot, och det andra var att det var avblåst. Då var det lite som att ingenting hänt. Men det är klart att man ska se allvarligt på det och jag är glad att ingenting hände, säger vänsternian Richard Hanisch till SVT Sport.

Spännande slutminuter

Matchen då? Det var länge jämnt, med ett litet försprång för Ystad. Men strax innan paus ryckte gästerna åt sig en fyramålsledning, och under större delen av den andra halvleken var deras ledning i ungefär den storleken.

Men i slutminuterna blev det riktigt spännande – och i matchens sista minut var Skövde riktigt nära att kvittera. Men först gjorde målvakten Anders Persson först en fin räddning, och på returen träffade Matias Jepsen stolpen och matchen slutade 22–21 till gästande Ystads IF.

– Så som vi spelade den sista kvarten behöver vi spela i 60 minuter. Den desperationen som vi har då måste vi ha hela matchen. Det är så pass bra som vi ska vara, säger Richard Hanisch, som med sina sju mål var matchens bästa målskytt.

Bombhotet ska dock inte ha spelat in i den svaga starten från Skövdes sida, enligt Hanisch.

– Nej, absolut inte. Det var inte på grund av det vi förlorade, säger han.