Kristianstads Philip Henningsson. Foto: Bildbyrån

Guldfavoriten inledde med derbyseger

IFK Kristianstad är, sedvanligt, favorittippat i herrarnas Handbollsliga. Redan i första matchen för säsongen satte de också tonen mot en av den främsta guldutmanaren, Malmö. 23–20-segern innebär 68:e raka segern på hemmaplan mot svenskt motstånd.

Skånederbyt i premiäromgången vanns med 23–20 i en poängsnål tillställning. Richard Kappelin var 43,75-procentig i Kristianstadmålet och starkt bidragande till segern. Även det spanska nyförvärvet Marc Canellas bjöd på sitt bästa spelhumör och levererade enastående framspelningar till sina lagkamrater. Alfred Ehn, med sina fem mål, blev däremot främste målskytt hos de orangeklädda.

Göteborgsderbyt oavgjort

Redbergslid såg länge ut att gå segrande ur Göteborgsderbyt och seriepremiären hemma mot Sävehof. Särskilt när de ledde med 25–22 med mindre än fem minuter kvar av matchen. När slutsignalen gick stod det dock 25–25 på tavlan. Poänghjälte för Sävehof blev veteranen Jonas Larholm, som med sitt åttonde mål för dagen (flest av alla på planen) fastställde slutresultatet med mindre än två minuter kvar.

Lugi å andra sidan vann stort i sin premiär hemma mot Önnered, 30–20.

I Ystadsderbyt var det Ystads IF som var strået vassare än hemmalaget IFK Ystad. Matchhjälte i segern med 24–21 var Ludvig Hallbäck med nio baljor.