Kristianstads Siw Aabech var målbäst med tio fullträffar mot Skara. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Sent segerryck när Kristianstad tog andra raka i SHE

Andra raka segern i SHE för Kristianstad.

Men de fick verkligen jobba hemma mot Skara.

Från likaläge med några få minuter kvar till seger med 34-29.

Kristianstad bjöd på en mindre skräll i premiären när de vann derbyt mot Lugi förra veckan. Den fina insatsen följde de upp med att vinna hemmapremiären mot Skara i dag.

Bortalaget hade ett tag ledningen med fyra bollar i den första halvleken som slutade 14-14, och det var jämnt ända in mot slutet.

Ställningen var 28-28 med fem minuter kvar av matchen. Då kom segerrycket från Kristianstad som plötsligt var i ledning med fem bollar, 33-28.

Nådastöten var när Maja Lindborg snyggt lobbade in 31-28, och Beyza Karacam snodde åt sig bollen och gjorde mål bara sekunder senare. I övrigt utmärkte sig Siw Aabech med tio mål på elva skottförsök.

Det blev till slut seger med fem bollars marginal, 34-29, och för Skara var det andra raka förlusten.

FRÅN I GÅR: Här avgör Skövde – med japanare i slutsekunderna

Vilt segerjubel i Skövde Idrottshall efter Elma Örtemarks avgörande. Foto: C More