Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilt segerjubel i Skövde Idrottshall efter Elma Örtemarks avgörande. Foto: C More

Här avgör Skövde – med japanare i slutsekunderna: ”Sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Skövde var i underläge större delen av matchen.

Men med fyra sekunder kvar kom avgörandet som betydde 25-24 – efter en läcker japanare.

– Det var sjukt. Det enda jag tänkte var ”blev det mål?”, säger Matilda Forsberg till Skaraborgs Allehanda.

Skövde inledde SHE-säsongen med att bortaslå Önnered förra veckan och i dag kom andra raka segern.

Men det satt långt inne.

Bortalaget Skuru ledde med 14-10 i halvtid och hade 20-16 med mindre än kvarten kvar. Men Skövde vägrade att ge sig och kvitterade till 23-23 med fyra och en halv minut kvar.

Vid ställningen 24-24, och sju sekunder kvar på klockan, tog Skövde time-out då de hade chansen att avgöra i matchens sista anfall.

”Skönaste segermålet i karriären”

Med en läcker japanare satte Elma Örtemark segermålet 25-24, med bara fyra sekunder kvar på klockan, och det utbröt vilt jubel i Skövde Idrottshall.

– Det är mycket känslor just nu. Det var skönt att den gick in. Skuru är ett jättebra lag så det är en riktig tung seger för oss. Det är förmodligen det skönaste segermål jag gjort i min karriär, säger matchvinnaren Örtemark till Skaraborgs Allehanda.

Forsberg blev lagets främsta målgörare med åtta fullträffar och var den som kvitterade matchen två gånger om i slutskedet.

Segern var lagets andra raka, medan Skuru åkte på sin andra förlust på lika många matcher.

Fotnot: En ”japanare” är ett tekniskt konstnummer som utförs genom att en spelare passar över en motståndare till en medspelare som fångar bollen i luften och sedan skjuter. Oftast kommer passningen från en niometersspelare till en kantspelare.

MATCHFAKTA

Skövde-Skuru 25-24 (10–14)

Skövde: Matilda Forsberg 8, Elma Örtemark 3, Johanna Flygelholm 3, Moa Andersson 3, Matilde Madsen 3, Ida Lindlöf 2, Melina Pilav 2, Julie Berg.

Skuru: Rikke Nielsen 7, Alexandra Bjärrenholt 6, Ellen Voutilainen 3, Amelia Lundbäck 2, Jennifer Johansson 2, Kaja Stojilkovic 2, Clara Bergsten, Felicia Palm Robertsson.

Publik: 227.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.