Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sävehof vann premiären mot Skara. Foto: TT

Stjärnfyllt Sävehof ryckte ifrån i andra halvlek

Uppdaterad
Publicerad

Favorittippade nybygget Sävehof vann premiären i SHE genom att vinna i Skara med 29-23. Målvakten Johanna Bundsen var en av nyförvärven och en av matchvinnarna i kväll.

– Det var en lättnadskänsla, säger Bundsen till SVT Sport.

Hon kände av premiärnerver efter fem år i Köpenhamn.

– Det var premiär och fem år sedan jag spelade i den svenska ligan så det var lite nervöst, säger 31-åriga Bundsen som tog åtta SM-guld med Partilleklubben under åren 2007-2017.

Det stod 13-13 i paus efter att Skara lett större delen av första halvlek. Sedan tog Sävehofs tyngd över. Bundsen avslutade med en benparad i slutsekunderna och kunde se tillbaka på en lyckad premiär.

– Jag får mycket mer hjälp av försvaret i andra halvlek och det underlättar otroligt mycket för mig. När vi får till det försvarsspelet kan vi också trycka på det och det är väldigt kul när det fungerar, säger Bundsen som hade 43 i räddningsprocent.

Bland utespelarna i Sävehof utmärkte sig sjumålsskyttarna Stella Huselius och Frida Rosell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.