Kristianstadförsvar ska ge EM-framgång

Uppdaterad
Publicerad

Fyra spelare med Kristianstadskoppling tar plats i den EM-truppen som åker till Kroatien i början av januari.

Hård träning är såklart en del av framgångsreceptet. Den andra ingrediensen stavas Ola Lindgren.

Albin Lagergren och Philip Henningsson är de enda spelarna från Handbollsligan som tagits ut till EM-truppen.

Lagergren gör sitt andra stora mästerskap, det blir Henningssons första.

– Det var inget jag hade förväntat mig skulle hända. Det kom som en överraskning. Men det är något som jag har drömt om sedan jag var liten, säger Philip Henningsson.

Försvaret framför allt

Henningsson har under säsongen varit en i viktig kugge i det Kristianstad som fortsatt hålla greppet om Handbollsligans förstaplats. Han och Albin Lagergren får sällskap i EM av Fredric Pettersson och Jerry Tollbring som även de haft lysande säsonger i den orangea tröjan bakom sig.

– Vi tränar på det mycket. Vi har en ganska bra storlek på oss som är bra i försvar. Vi kan täcka mycket men är ändå hyffsat snabba i fötterna. Så har vi en bra tränare också som hjälper oss, säger Philip Henningsson.

Även Albin Lagergren tror att tränaren Ola Lindgrens erfarenheter är viktigt för IFK Kristianstad.

– Han är både en bra försvarsspelare men också bra på att lära ut. Vi har jobbat mycket med försvar sedan jag kom hit, säger Lagergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.