Kungälv utmanade – men Höör fortsatt obesegrade

Uppdaterad
Publicerad

Höör ser ut att storma mot seriesegern i SHE.

I kväll kom den nionde vinsten på lika många matcher när Kungälv besegrades med 26–24.

– För oss är det en slags vinst, säger Kungälvs Rebecka Karlsson till Handbollskanalen.

Inför årets SHE-säsong sågs H65 Höör som en av storfavoriterna att kamma hem ligatiteln. I seriens första nio matcher har laget knappast ändrat på den saken.

Skåningarna inledde säsongen med flera storsegrar och kopplade snabbt ett grepp om förstaplatsen. Men när mittenlaget Kungälv i kväll kom på besök såg de stundstals ut att kunna ta slut på den imponerade vinstsviten.

Trots att hemmalaget gick till halvtidsvila med 18–13 skulle det bli en rejäl kamp om poängen i matchens slutminuter.

Avgjorde i slutsekunderna

I inledningen av den andra halvleken hämtade Kungälv upp till hela 20–19, men lyckades aldrig ta över ledningen.

Slutet på matchen blev en kamp där serieledarna ständigt lyckades hålla ledningen med högst två mål ända in i slutminuterna. Till slut kunde de, med nöd och näppe, vinna med 26–24 efter avgörande mål av Mikaela Mässing och Emma Lindkvist.

– När vi kom ner hade vi väl mer interna mål än förhoppningar att slå dem, men det vände när vi fortsätter att hålla nere siffrorna, säger Kungälvs Rebecka Karlsson till Handbollskanalen.

– Det känns som en bra avslutning innan uppehållet. För oss har det gått bättre än många hade trott, för oss är detta en slags vinst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.