Tomas Axnér och Carin Strömberg. Foto: Bildbyrån

Lagkaptenen petad i truppen inför EM

Uppdaterad
Publicerad

Handbollens förbundskapten Tomas Axnér tar ut sin dotter Tyra till de EM-förberedande landskamperna mot Brasilien. Men inte lagkaptenen Carin Strömberg.

”Jag har valt de tillgängliga spelare som jag anser är bäst just nu”, säger Axnér.

I november spelas EM i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. Handbollslandslaget inleder uppladdningen med två landskamper mot Brasilien den 29 september (Uppsala) och 1 oktober (Eskilstuna).

De senaste årens lagkapten, mittnian Carin Strömberg, ställs över. Saknas gör också de skadade kantspelarna Olivia Mellegård, Clara Lerby och Mathilda Lundström. I stället får den orutinerade trion Clara Monti Danielsson, Ida Gullberg och Tyra Axnér chansen. Ingen av dem var med i fjolårets OS och VM.

”Jag har valt de tillgängliga spelare som jag anser är bäst just nu, men vi har ett par veckor kvar innan EM-truppen ska tas ut och den är på inget sätt spikad än. Det finns fortfarande möjlighet för de som inte är uttagna den här gången att visa att de ska ta en EM-plats. Säsongen har precis inletts och flera spelare har bytt till bättre klubbar eller ligor och har potential att ta ytterligare kliv i sin utveckling”, säger Axnér i ett pressmeddelande.

”Stommen från de senaste mästerskapstrupperna är fortfarande med här.”

Sverige gick till semifinal i OS och kom femma på VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.