Läkaren om Gottfridssons skada: ”Pekar mot en muskelskada”

Uppdaterad
Publicerad

Jim Gottfridssons skada, som svensken ådrog sig i gårdagens match mot Ungern, oroar många. Landslagets läkare Ola Svejme vill dock inte dra några slutsatser innan en magnetkameraundersökning är gjord.

– Vi vill kartlägga skadan närmare, säger han till SVT Sport.

I gårdagens match mot Ungern blev Jim Gottfridsson liggande efter en duell med en ungersk försvarare. Flensburg-proffset kunde sedan ledas av planen med märkbara smärtor.

Landslagets läkare Ola Svejme säger så här om den första rapporten:

– Det går aldrig att säga något säkert så tätt inpå, men första preliminära undersökningen vi gjort pekar mot att det är en muskelskada i vaden, säger han till SVT Sport.

”Har ont”

Vad det innebär vet inte Svejme i nuläget.

– Ja, det vet vi inte än. Vi vill kartlägga skadan närmare med en magnetkameraundersökning så fort som möjligt. När vi fått den gjord så vet vi närmare om prognoser, säger han.

Planen är att Gottfridsson ska genomgå undersökningen under fredagen, i Danmark.

– Vi såg inte riktigt vad som hände, det var egentligen en annan situation som var huvudsituationen där det blev ett mål. Men han landade illa och fick ont, en smärta i underbenet.

Hur mår han?

– Han har ont i sitt ben, och han är ju lite bekymrad över vad det här kan innebära förstås. Men han är glad över segern, säger Ola Svejme.

”Kalla in Konradsson”

SVT:s expert Magnus Grahn är oroad över Gottfridssons skada.

– Olyckligt, kändes inte alls bra på något sätt, säger han.

Han vill nu att förbundskaptenen kallar in en ny spelare.

– Hade jag varit förbundskapten hade jag direkt kallat in Jesper Konradsson. Finns det möjlighet för Gottfridsson att spela hade jag skrivit ut Simon Jeppsson och skrivit in Konradsson. För att säkra upp positionen som mittnia helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.