Albin Lagergrens hälsostatus är oklar inför fortsättningen av mästerskapet Foto: TT Nyhetsbyrån

Locket på kring Lagergrens hälsa

Uppdaterad
Publicerad

Som SVT Sport var först med att berätta missade den svenske högernian, Albin Lagergren, dagens match mot Slovenien. Lagergren har innan mästerskapet haft problem med en skada i foten men vad som höll 27-åring borta från spel i dag vill inte svenske landslagsläkaren Daniel Jerrhag kommentera.

Sverige hade svårt att hitta i genom ett storväxt och tight slovenskt försvar under kvällen match i handbolls-EM. Ett stort avbräck framåt var högernian Albin Lagergren vilket tvingade Sverige att ställa upp med högerhänta Lukas Arnesson på ”fel sida” i anfalllet.

Men varför högernian saknades vill inte landslagsläkaren Daniel Jerrhag kommentera.

Handbolls-EM

– Albin Lagergren har bett mig och laget att inte kommentera hans hälsa i media. Albin har rätt till en personlig integritet och liksom du och jag inte alltid vill skylta med om hur vi mår så har han också den rätten, säger Jerrhag efter matchen.

Om vi kommer få Albin Lagergren tillbaka i detta EM kan Jerrhag inte heller kommentera.

– Om jag uttalar mig om det så uttalar jag mig om hans hälsa och det kommer jag inte att göra, avslutar landslagsläkaren.

Sverige möter Polen i sista matchen i gruppen på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet