Linus Persson, till vänster, ersätter Lukas Sandell, till höger, i EM. Foto: TT

Lukas Sandell har testats positivt för corona

Uppdaterad
Publicerad

Lukas Sandell har testats positivt för covid-19 och missar därmed morgondagens semifinal mot Frankrike.

Han ersätts av högernian Linus Persson.

Coronasmittan fortsätter spridas i handbolls-EM.

Sverige, som redan har flera spelare isolerade, tappade i dag även Lukas Sandell då han testats positivt.

Handbolls-EM

Han ersätts av Linus Persson som flygs in och ansluter till truppen i natt. Persson drabbades av en hjärnskakning under VM i Egypten 2021 och missade därmed Sveriges semifinal och final. Nu får han chansen att representera Sverige i ett mästerskaps-slutspel.

– Det blir ombytta roller från förra året och jag ser fram emot att komma till Budapest, även om jag lider med Lukas. Jag har kunnat träna på bra hemma och är känner mig i bra form och ser fram emot att möta Frankrike i morgon, säger Persson till förbundet.

Två kan återvända

Tidigare i dag har de friskförklarade spelarna Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Daniel Pettersson fått utslag på sina tester. De har därför isolerats tills vidare i väntan på besked från Europieska Handbollsförbundet.

Felix Claar och målvakten Andreas Palicka har tidigare testats positivt och är isolerade i Bratislava. De är inte borträknade om Sverige skulle gå till final.

Enligt förbundets presschef Daniel Vandor kommer besked om de fem isolerade spelarna tidigast imorgon förmiddag.

KLIPP: Sverige ställs mot Frankrike – efter Danmarks kollaps (26 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet