SVT Sports expert tror på svenskt VM-guld i handboll

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag inleds VM i handboll i Danmark och Tyskland. Och SVT:s expert Magnus Grahn tror på svenskt guld.
– Sverige har utvecklats för varje mästerskap som gått, säger han.

VM i handboll börjar på torsdag, med Sveriges första match på fredag, mot Egypten. Och SVT:s expert Magnus Grahn tror på svensk succé i mästerskapet.

– Sverige har utvecklats för varje mästerskap som har gått. Hela landslaget som Kristján Andrésson är förbundskapten för andas harmoni och utveckling hela tiden.

Den svenska truppen har fått två tillskott sedan EM-silvret förra året, nämligen Kim Ekdahl Du Rietz och Kim Andersson.

”En världsklasspelare”

Och de två Kimmarna är två anledningar till att SVT:s expert Magnus Grahn tror på en svensk guldmedalj.

– Kim Ekdahl Du Rietz är en kraftfull spelare, som är stor och stark och en väldigt bra försvarsspelare. Det blir en ny och bra dimension på vänsternio där vi har en stark besättning. Hans återkomst betyder mycket, främst försvarsmässigt.

– Kim Andersson är ett unikum i svensk handboll just nu. Han är ensam att ha den där enorma spelförståelsen och en passningskvalitet som ingen annan har. För mig är han självklar alla dagar i veckan, han är en världsspelare.

Hyllar målvakterna

Förutom Andersson och Ekdahl Du Rietz riktar Grahn även fokus på målvaktsduon Mikael Appelgren och Andreas Palicka.

– Vi har fantastiska målvakter, det bästa målvaktsparet i världen.  De visade i EM i fjol att de betyder väldigt mycket.

Vilken brasklapp har du mot ett svenskt guld?

– Det är ett tufft mästerskap. Det är hemmaplan för Danmark och det är tre tunga lag som är där och nosar, Danmark, Spanien och Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer