Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Magnus Wislander om vad han tror om Redbergslids framtid Foto: Bildbyrån/SVT

Magnus Wislander om Redbergslids fall: ”Tråkigt när storlagen försvinner”

Uppdaterad
Publicerad

Storlaget Redbergslid kommer spela i tredjeligan nästa år.

En situation som inte förvånar klubblegendaren Magnus Wislander.

– Tyvärr såg jag in i spåkulan för fyra, fem år sedan och såg ett sånt här scenario framför mig, säger han till SVT Sport.

Magnus Wislander kan inte säga att han är förvånad, men däremot att det är tråkigt. Inte minst för svensk handboll.

– Det är tråkigt när storlagen försvinner. Det blir en saknad för du har ett namn där folk känner igen sig. Det har betydelse, säger han.

Redbergslid har tidigare varit en stormakt i svensk handboll, men två raka nedflyttningar innebär att nästa år kommer bjuda på spel i tredjeligan, division 1. Detta efter en säsong, som avslutades under tisdagen, och som enligt Wislander innehållit flera paniklösningar.

”En 'tycka synd om'-stämpel”

– Det var många korta kontrakt och ingen framförhållning. Jag tycker inte man har jobbat på ett bra sätt på några år nu. Man har tagit på sig en liten ”tycka synd om”-stämpel.

Det finns också ljusglimtar, som en bra ungdomsverksamhet. Men det kommer krävas en hel del för att komma på rätt väg igen.

– Jag hoppas man får behålla spelare, att de kan vara ett år i division 1. Ekonomin lär inte bli bättre av att spela div 1, så det är ett svårt år man har framför sig som förening och som lag.

Hör Wislander om vad han tror om RIK:s framtid i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.