Jenny Sandgren räddade det mesta i Önnereds seger. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Önnered gick på knock mot Hallby – Jenny Sandgren briljant

Önnered körde över Hallby med 33-20. Det kan de delvis tacka Jenny Sandgren för. Målvakten räddade fler än hälften av skotten i den första halvleken.

– Vi står grymt bra bakåt, och när vi missar då står Jenny där, säger Moa Boqvist till Handbollsligan live.

En särskilt välspelad match var det dock inte. Lagen radade upp tekniska fel, men har man en storspelande målvakt funkar det ändå. Jenny Sandgrens elva räddningar gjorde att Önnered, trots mängder med passmissar, ledde med 17-6 efter den första halvleken.

En tuff halvlek konstaterade Hallbys Elin Johansson, men det skulle bli värre.

Sandgrens räddningsprocent gick visserligen ner från 55 till 43, men det stoppade inte Önnered från att utöka ledningen.

Segermarginalen blev till slut 13 bollar och Önnered vann matchen med 33-20.

– Man vinner inte om man gör 20 mål och släpper in så många som vi gör, säger Hallbys Hanna Wedenby.