Arkivbild. Skaraspelarna jublar efter en seger mot GT Söder förra säsongen. Foto: Bildbyrån

Mäktig vändning när Skara kontrade sönder VästeråsIrsta

Uppdaterad
Publicerad

Skara kontrade sönder VästeråsIrsta när man vände 14-16 och vann med 27-20. I målet spikade Johanna Kjellman närmast igen.

– Det var en konstig match. Inget av lagen gjorde en särskilt bra match, men det var skönt att vi vann till slut, Västerås är bättre än vad tabellen visar, säger Melanie Felber till Skaraborgs Läns Tidning.

Det såg ut som om VästeråsIrsta var på gång rejält när man runt pausen vände 11-13 till 15-13 och 16-14 efter några tunga skott av bland andra Frida Rosell men den svängiga matchen skulle svänga återigen – då med Skara i förarsätet.

Skaras målvakt Johanna Kjellman var en viktig kugge för vändningen.

Kjellman gjorde 20 räddningar på 38 skott utifrån och efter att spelarna i Skara ringdansat för att fira segern haltade målvakten därifrån. Det var krävande afton i idrottshallen. Räddningsprocenten löd på fina 52,63.

Flygande Felber visade vägen

Melanie Felber flög fram och bombade in 18-16 och 19-16 innan hon uppoffrande landade och såg till att de violetta fick det matchavgörande rycket, visade vägen till de effektiva kontringarna, och gästerna tog en timeout.

Vid underläge 13-14 var det Skaras tränare Magnus Frisk som såg sig tvungen att ta en timeout.

Det var också Melanie Felber som satte punkt för matchen med att sätta avslutande 27-20 på straff, ett av hennes sju mål  i kväll. 

De tappra fansen i ”Purplecorner” kunde trumma in en seger i kväll.

I och med segern lyfte Skara till fjärde plats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.