Valter Chrintz (till vänster) har åter skadat korsbandet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mardröm för Potsdams Valter Chrintz: Har skadat korsbandet – igen

Uppdaterad
Publicerad

Valter Chrintz hade varit borta i över ett år efter korsband- och lårskador.

För mindre än en månad sedan gjorde han comeback.

Men i fredags drog han sönder korsbandet igen.

– Jag tycker så otroligt synd om grabben, säger Füsche Berlins tränare Bob Hanning.

Den 6 november 2022 drog Valter Chrintz, som var med i det svenska EM-guldlaget tidigare samma år, sönder det främre korsbandet i sitt ena knä.

Månaden därefter opererades han för det och en spricka i menisken.

Skadade sig i fjärde matchen

Förra månaden var det äntligen dags för comeback, efter drygt 15 månader – och ytterligare ett par skador (bland annat två bristningar i baksidan av låret).

Men comebacken blev bara drygt tre matcher lång. För drygt halvvägs in i Potsdams match mot Nordhorn-Lingen i fredags vred han om knäet efter ett skott.

”Tycker så synd om grabben”

I går kom beskedet: Korsbandet i höger knä är avslitet.

– Det har aldrig hänt förut, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag kunde inte ens möta spelarna i omklädningsrummet. Jag tycker så otroligt synd om grabben, det gör fysiskt ont,säger tränaren för andraligalaget Füsche Berlin (som lånat ut honom till Potsdam) Bob Hanning, enligt tidningen Bild.

Till och med Potsdams borgmästare Mike Schubert, som är en stor supporter till handbollslaget, har uttryckt sin bestörtning.

”Kära Valter Chrintz, jag önskar dig mycket styrka och en god återhämtning av hela mitt hjärta”, skriver han i ett meddelande enligt Bild, och avslutar senare:

”Om VfL Potsdam om några veckor går upp till de högsta handbollsligan för första gången i klubbens historia skulle det vara ett historiskt ögonblick för sportstaden Potsdam. Du har bidragit till detta och för det vill jag tacka dig”.

SVT Sport har sökt Valter Chrintz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.