Mattias Zachrisson går in i Guifs tränarstab. Foto: TT

Efter avslutade karriären – Mattias Zachrisson in i Guifs ledarstab

Uppdaterad
Publicerad

Fansen hoppades att Mattias Zachrisson skulle göra comeback i Guif. Men den långvariga axelskadan vägrade läka och Zachrisson får coacha laget från sidan.

– Jag vill inte tappa handbollen som varit mitt liv och jobb senaste 15 åren. Så att möjligheten att hjälpa till och hoppa in bakom Zoran i tränarstaben känns otroligt inspirerande, säger ”Zacke” till Guifs hemsida. 

Den 30-åriga högersexan avslutade officiellt karriären för en månad sedan när han insåg att den segdragna axelskadan inte skulle läka, försökte med ett års rehab, och att det eventuellt skulle krävas en axelprotes i framtiden, något han inte vågar riskera.

– Så klart är det svårt och komma in mitt i en säsong. Men jag ska försöka snappa upp allt om spelet och så snabbt som möjligt försöka bidra med mina kunskaper, säger Zachrisson som blir assisterande tränare till Zoran Roganovic och komplement till Robin Andersson i ledarstaben.

Zachrisson kommer närmast från Bundesligaklubben Füchse Berlin där han spelat sedan 2013. Han gjorde 128 landskamper och höjdpunkterna i landslagskarriären är OS-silvret 2012 och EM-silvret 2018.

ARKIV: Zachrisson efter EM-semin 2018: ”Min bästa landskamp”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.