Marko Lasica, till vardags i Redbergslid. Foto: Bildbyrån/Twitter

Montenegrospelare straffad – spottade mot fans

Uppdaterad
Publicerad

Marko Lasica, Montenegro, bötfälls med cirka 50 00 kronor.

Anledningen är att han efter matchen mot Nordmakedonien i handbolls-EM spottade mot motståndarfansen.

”Disciplinnämnden har beslutat att attityden går emot principen att främja god tävlingsanda”, står det i beslutet publicerat av europeiska handbollsförbundet.

Montenegro besegrade Nordmakedonien med 28-24 i handbolls-EM. Hela matchen kantades av känslor som svallade över, och föremål som kastades in på planen.

Efter matchen valde Montenegrospelarna att applådera alla fans på arenan. I ett klipp som sprids på sociala medier ses Marko Lasica, Montegro, kliva fram till långsidan och rikta en spottloska mot publiken.

Handbolls-EM

Nu straffas han av det europeiska handbollsförbundet.

”Detta typ av beteende är skadligt för bilden av handboll och kan inte tolereras”, skriver de i ett uttalande där det framgår att 33-åringen straffas med böter.

”Inga kommentarer”

Lasica tillhör sedan december svenska klubben Redbergslid och har gjort tre matcher. Redbergslids sportchef Henrik Lundström skriver följande om händelsen i ett sms till SVT Sport.

”Inga kommentarer mer än att vi självklart ska prata med honom och skapa oss en bild av händelsen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet