Valter Chrintz lyrisk efter sitt avgörande 31-30-mål. Foto: TV3

18-åring avgjorde mot CL-mästarna – supermål i slutsekunderna

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad, med två man mindre, avgjorde i de allra sista sekunderna mot Champions League-mästarna Montpellier. På ett nästan osannolikt sätt, från minimal vinkel, sköt det 18-åriga superlöftet 31-30 via stolpen – hans åttonde mål i matchen.

– Det var ett trollerinummer ur den högra skolan, säger IFK Kristianstad-tränaren Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

Valter Chrintz. Lägg det namnet på minnet. Den 18-åriga handbollstalangen avgjorde i dag Kristianstads Champions League-möte borta mot Montpellier.

Med bara tre sekunder kvar fick Chrintz chansen i höjd med Montpellier-målet, skapade sig lite tillräckligt med yta, och knorrade in den bakom den franska landslagsmålvakten Vincent Gerard stoplpe in – ett supermål. Då hade laget dessutom två man utvisade.

– Det var ett trollerinummer ur den högra skolan, säger IFK Kristianstad-tränaren Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

– Han är ju bara sån, han älskar de här situationerna, och det visade han ännu en gång, fortsätter Ola Lindgren.

Målet betydde 31-30 och vinst för Kristianstad, som nu har häng på slutspelsplatserna i CL. Laget ligger sjua, på samma poäng som sexan Brest.

Chrintz är nu inne i ett superstim. 18-åringen har nu gjort åtta mål i två raka matcher för Kristianstad i Champions League. Ett enormt facit för en tonåring.

Målet från snäv vinkel. Foto: TV3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.