Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nathalie Hagman berätta om varför hon flyttar till Rumänien i sommar. Foto: Bildbyrån

Nathalie Hagman berättar om valet att flytta till Rumänien

Uppdaterad
Publicerad

Hon leder skytteligan i Frankrike.

Men denna säsong blir den sista i Nantes för svenska landslagsstjärnan Nathalie Hagman.

Som berättar om valet att återvända till Rumänien.

Högersexan Nathalie Hagman har två svenska lagkamrater – Anna Lagerquist och Carin Strömberg – i franska toppklubben Nantes, hon leder skytteligan på 95 mål på 15 matcher. Och en blågul landslagsduo kommer hon även att spela tillsammans med nästa säsong – trots klubbyte.

För 31-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt, som börjar gälla i sommar, med rumänska Ramnicu Valcea. Den klubben, med hemmamatcher 18 mil väster om Bukarest, tillhör vänstersexan Elin Hansson och mittnian Daniela de Jong.

– Det lockar att göra något annat och något nytt. Sedan träffar jag Daniela de Jong, som jag är tillsammans med. Det är väl en av de största anledningarna, att vi kunde hitta en klubb att spela ihop. Det kunde vi inte riktigt i Nantes, säger Nathalie Hagman till SVT Sport.

”Passar mig bra”

Hagman har tidigare karriärserfarenhet av Rumänien. I två år, mellan 2017 och 2019, spelade hon för CSM Bukarest.

– Rumänien är väldigt bra. Det är en av de bättre ligorna i Europa, skulle jag säga. Många bra spelare som är där och fler och fler kommer dit. Det är kul, jag trivdes bra i Rumänien innan, och det är rolig handboll där. Jag tycker att Valcea spelar väldigt rolig handboll som passar mig bra, mycket fart och mycket löpningar, säger Hagman.

Den pågående ligasäsongen blir Hagmans tredje i Nantes och Frankrike. 2021 vann klubben European League, finalseger mot ungerska Siófok. Men de inhemska ligatitlarna har uteblivit, efter drygt halva säsongen ligger Nantes nu trea – sex poäng upp till serieledande Metz.

Nathalie Hagman och Sveriges handbollslandslag ska möta Frankrike i dubbla landskamper den tredje och femte mars. De första för året som avslutas med VM på hemmaplan mellan november och december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.