Norge besegrade Tyskland och är med i kampen om semifinalplats Foto: Bildbyrån

Norge med i kampen om semifinalplatserna

Norge blandar sig i kampen om andraplatsen i mellanrundan i handbolls-EM. Efter en femmålsseger mot Tyskland står norrmännen på fyra poäng, samma som Sverige inför de sista två matcherna.

Tyskland bjöd upp till match, men det covid-drabbade laget orkade inte riktigt matcha norrmännen över 60 minuter. Segersiffrorna skrevs till 28–23. Norge går nu upp på samma poäng som Sverige i mellanrundan, men möter i nästa match obesegrade Spanien följt av en helt avgörande match mot Sverige.

Gruppettan Spanien kom undan med blotta förskräckelsen i fredagens tidiga match, och slog Ryssland med 26–25 – efter ett jättedrama i slutet.

Ryssarna såg ut att ha bränt sin kvitteringschans från högerkanten i slutsekunden, men efter videogranskning valde domarna att döma straff.

Igor Soroka fick chansen att ordna en poäng med matchens sista skott, men han prickade insidan av stolpen bakom Gonzalo Perez de Vargas i Spaniens mål.

Därmed har Spanien full pott, sex poäng, och är på god väg mot att ta en av två semifinalplatser. Ryssland, som hade en fyramålsledning långt in i andra halvlek, står kvar på två poäng.