Nathalie Hagman. Foto: Bildbyrån

Inför gruppfinalen mot Ryssland: ”Nu gäller det verkligen att steppa upp”

Uppdaterad
Publicerad

Det är sista gruppspelsmatchen – som blir första slutspelsmatchen. Poängen mot Ryssland tar Sverige med sig till huvudrundan.

– Det är ett tufft lag som vunnit mycket medaljer sista tiden men vi kommer göra allt för att vinna. Det är oerhört viktiga poäng som står på spel, säger Nathalie Hagman till SVT Sport.

Idag börjar det riktiga allvaret för Sverige i handbolls-VM. Regerande OS-guldmedaljören Ryssland som även tog EM-silver i fjol är motståndare. Och båda lagen är obesegrade efter fyra matcher.

– Nu gäller det verkligen att steppa upp, säger Isabelle Gulldén. Det kommer vara samma för dem, de har också haft enkla vinster så det blir en helt annan match med mycket fart, kroppskontakt och mycket mer fysiskt spel.

Handbolls-VM

Vinst på EM i fjol

På sju försök har Sverige bara slagit Ryssland en gång i stora mästerskap. Det var på EM i fjol, men då hade Ryssland redan säkrat en semifinalplats.

– De har många bra spelare, säger Jamina Roberts. Vi kollade på deras lagbild igår och kände väl inte igen sju av dem. Men lik förbannat kommer de väl gå in och göra massa mål imorgon (läs: idag). De har en väldigt bra bredd i laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet