Foto: Bildbyrån

Ny Johansson tar över rumänska toppklubben

Uppdaterad
Publicerad

I maj lämnade Per Johansson den rumänska handbollsklubben CSM Bukarest efter att ha lett dem till brons i Champions League. Nu är det klart att det blir en annan Johansson som tar över – jobbet blir Magnus ”Bagarn” Johanssons första utanför Norden.

Magnus Johansson tränade senast Molde HK:s damer och har tidigare vunnit flera SM-guld med både Sävehofs damer och Redbergslids herrar.

– Jag är glad att bli en del av lagledningen i ett så bra europeiskt lag och jag ser fram emot att komma igång med matcherna inför de rumänska supportrarna. Jag kommer att ge allt för att CSM Bukarest ska nå största möjliga framgång, säger Johansson till klubbens webbplats.

CSM Bukarest vann Champions League 2016, men trots framångarna har de haft en stor omsättning på tränarna. Johansson blir deras nionde lots på fyra säsonger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.