Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Olivia Mellegård om stödet från pojkvännen. Foto: Bildbyrån

Olivia Mellegård: ”Tror inte han förstår att han har hjälpt mig”

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som Olivia Mellegård, 27, gick igenom sin andra korsbandsskada fann hon kärleken i den före detta IFK Göteborg-spelaren Calle Johansson.

– Han har varit ett jättebra stöd, säger Mellegård till SVT Sport.

Det är inte osannolikt att Olivia Mellegård spelar VM, men det är anmärkningsvärt. För ganska exakt ett år sedan rehabtränade hon fortfarande sin andra korsbandsskada på två år.

– Då hade jag svårt att se att jag skulle sitta här och spela ett mästerskap. Det är fantastiskt att få vara med och spela. Nästan så att man får nypa sig i armen ibland. Det har varit jättetufft. Jag känner glädje och stolthet att jag kämpade mig tillbaka, säger Mellegård.

Handbolls-VM

I bakgrunden har pojkvännen Calle Johansson – tidigare IFK Göteborg- och Falkenberg och numera i Holstein Kiel i den tyska andraligan – stöttat.

Har hjälpt rikta fokus

– Vi blev tillsammans i samma skede som jag skadade mig och han var ett jättebra stöd. Han är på en sån nivå i sitt elitidrottande och har en förståelse och kan hjälpa. Jag tror inte han förstår att han har hjälpt mig.

Hur då?

– Just förståelsen när man går och oroar sig och tvivlar om man gör rätt och hur lång tid saker tar. Då har man nån som vet vilken sits man är i och som får en att rikta fokus på rätt saker, berättar Mellegård.

Svårt att ses

Kärleksrelation på distans är tufft nog som det är, men blir kanske ännu svårare när man är elitidrottare. Mellegård har sin bas i Partilleklubben Sävehof och Johansson i tyska Kiel.

– Det är nånting vi jobbar på. Det har inte klaffat helt hundra under hösten. Jag spelar Champions League på helgerna och han har matcher. Vi har setts ett par gånger. Ibland blir det bara över en dag innan en av oss behöver sticka igen. Men det är bara att finna sig i det. Man behöver vara på plats där laget är.

Nytt publikrekord väntas

Sverige ställs på tisdagskvällen mot Kroatien i den tredje matchen i gruppspelet – där det räknas att slås ett nytt publikrekord. Extra speciellt för göteborgaren Mellegård.

– Att VM är på hemmaplan är verkligen speciellt. Jag har spelat Partille cup-final där och att få springa in nu är så häftigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet