Foto: Bildbyrån

Önnered lämnar in dubbla protester

Uppdaterad
Publicerad

Önnereds HK lämnar in protest efter både dam- och herrlagets matcher i mellandagarna.

– I båda fallen handlar det om fel från matchdelegater som varit matchavgörande, säger ordförande Fredrik Blomberg.

Önnereds båda handbollslag har spelat jämna matcher de senaste dagarna. På annandagen förlorade herrlaget med uddamålet mot Sävehof efter en avslutning där Önnered först tilldömdes en time-out med några sekunder kvar att spela som domaren avslog och i stället gav bollen till motståndarlaget.

Igår spelade damlaget oavgjort hemma mot VästeråsIrsta. Ett par minuter före halvtid återvände en utvisad Irstaspelare 15 sekunder för tidigt till planen, men i stället för att ge Önnered bollen och tilldöma bortalaget ytterligare en utvisning och 6 mot 4 utespelare för Önnered fick Irsta fortsatt bollinnehav.

– Förbundet brukar avslå protester med motiveringen att felet inte varit matchavgörande men när deras spelare kommer in för tidigt leder vi med två mål och om vi fått chansen att spela sex mot fyra hade vi kunnat gå ifrån och då hade det varit matchavgörande, säger Fredrik Blomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.