Johanna Kjellmans räddningar blev avgörande för Kungälv. Foto: Bildbyrån

Önnered tappade när målvakten briljerade

Önnered var betydligt vassare större delen av matchen. Men när Johanna Kjellman i Kungälvsmålet halvvägs in i andra spikade igen började upphämtningen. Göteborgsderbyt slutade 24-24.

Önnered ledde med 15-10 i paus. Den kunde ha varit större om inte Kjellman fortsatt med sin fina form i säsongsinledningen mellan stolparna. Hanna Eriksson i den andra änden ville inte vara sämre och var bidragande till att hemmalaget gick mot säsongens andra seger.

Efter tolv mållösa minuter var dock läget ett annat. I mitten av andra klev Kjellman fram och spikade igen bortamålet. En straffräddning och två efterföljande parader blev avgörande när Kungälv hämtade in. I inledningen av slutminuten Satte Julia Walstern målet som betydde 24-24 och delad poäng.

Efter tre spelade omgångar har nu lokalkonkurrenterna en seger, en förlust och en oavgjord match var.