Pelle Segertoft stod för viktiga mål i segermatchen. Foto: Bildbyrån

Önnered vände och vann – med hjälp av landslagsklara 18-åringen

Nyligen uttagen till landslaget.

Nu var 18-åringen Pelle Segertoft med och hjälpte sitt Önnered till bortaseger mot Helsingborg.

Ett tidigt underläge med 2-4 kunde gästande Önnered vända till ledning 6-4 borta mot Helsingborg. Efter att bland annat David Sandberg stått för sex mål i den första halvleken var Önnered uppe i fyramålsledning. Men Helsingborg kämpade sig tillbaka till likaläge vid pausvilan och även ledning i början av andra tack vare fem mål från Jonatan Wilthorn.

Men den landslagsklare 18-åringen och mittnian Pelle Segertoft var med och hjälpte Önnered rycka till en ny ledning en bit in i andra halvlek, och därefter blickade inte gästerna tillbaka. Segertoft slutade på tre gjorda mål, målbäst blev David Sandberg som hittade nät åtta gånger.

Se de viktigaste – och snyggaste – målen i spelaren ovan.

Lugi höll på att tappa jätteledning

I tisdagskvällen andra match i Handbollsligan tog Lugi emot Guif. Båda lagen kom från segrar i premiären, Lugi vann med tio måls marginal borta mot Redbergslid. Det såg stundvis ut att kunna sluta med liknande siffror även mot Guif. Lugi ledde med sju bollar i första halvlek och hade vid flera tillfällen ledning med fem-sex mål i den andra.

Däremot kunde Guif sånär kämpa sig tillbaka och kunde nästan nosa på en kvittering i matchens slutminuter. Men Lugi stod pall och kunde dra ifrån och vinna med 36-33.