Skuru skakas av Ulrika Olssons avhopp mitt i slutspelet. Foto: Bildbyrån

Ordföranden: ”Om detta sagts skäms jag ögonen ur mig”

Uppdaterad
Publicerad

Skurus ordförande Jonas Johansson är bestört över de uppgifter som Ulrika Olsson anger som skäl till att bryta kontraktet med klubben.

– Om detta sagts skäms jag ögonen ur mig, säger Johansson till SVT Sport.

En gråtande Olsson är besviken på Skurus motivering till att inte förlänga kontraktet när det går ut efter den här säsongen.

– Klubben har satt ett bäst före datum på mig som 30-åring, säger hon till TV4.

– De orden kommer inte från mig. Har den person som representerar klubben uttryckt sig så är jag den förste att skämmas ögonen ur mig och be om ursäkt som ansvarig för verksamheten, men jag säger ju OM. Det är ett spelarsamtal som havererat och som inte går att reparera, säger Johansson till SVT Sport.

Efter den första kvartsfinalen mot Heid i söndags tog Olsson kontakt med Johansson.

– Hon refererar till några olika samtal som då har havererat vilket ledde till att hon meddelade det till mig i söndags och sedan har vi haft en mycket bra dialog och har träffats ett par gånger under veckan.

Blir du förvånad att hon tar det här steget trots er dialog?

– Hennes motivation har försvunnit och då kan man inte prestera på den här nivån. Samtidigt får man svara för sina handlingar och hon väljer nu att bryta ett ingånget avtal.

”De ger en annan bild”

Vad säger de personer som fört samtalen med Ulrika Olsson?

– De ger en annan bild som jag inte riktigt blivit klar över men jag kan se att det finns utrymme för missförstånd och felaktigheter och att de har varit i närheten men det spelar ingen roll för vi ska inte vara i närheten.

Hur känns det som ordförande att ha hamnat i den här situationen?

– Fruktansvärt naturligtvis, vi ska ju vara så långt ifrån som det bara går och i andra riktningen i den här typen av frågor. Jag måste vara tydlig, det finns inga beslut fattade i damkommittén som ens är i närheten av de grunder som Ulrika Olsson påstår. Jag upplever att hon är djupt besviken på klubben över vad damkommittén planerat för nästa säsong. Hon är förbannad på det beslutet och det har jag all respekt för. Att klubbens representant, enligt Ulrika, uttryckt sig helt galet i processen. Ja, tro fan att hon blir förbannad och ledsen.

Johansson hoppas att klubbens rykte inte är solkat.

– Som ordförande måste mitt ord väga tyngst om vad Skuru handboll står för och jag är helt trygg var vi som klubb står i de här värdegrundsfrågorna och hur man kommunicerar med varandra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer