Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Blohm och Jenny Carlson är lagkompisar och svägerskor. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Oväntade kärleken förde handbollsstjärnorna Linn Blohm och Jenny Carlson närmare

Uppdaterad
Publicerad

De är inte bara lagkompisar i landslaget.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka är Linn Blohm, 31, och Jenny Carlson, 28, svägerskor.

– Jag har inte varit matchmaker. Det här har han löst helt själv, säger Carlson om storerbror Robins relation med lagkompisen.

På handbollsplanen har Jenny Carlson ett finger med i det mest när det gäller Sveriges offensiva spel. Men när det kommer till kärleksrelationen mellan hennes storebror Robin Carlsson och landslagskompisen Linn Blohm så har hon inte haft nånting med saken att göra.

– Han var öppen från start. Låter klyschigt att säga det, men Linn är en jättebra person och jag tycker att de passar jättebra ihop. Det är bara i landslaget vi spelar ihop och inte hemma. Det hade inte spelat nån större roll för jag vet hur det är att leva i den här världen, säger Carlson till SVT Sport.

Många obesvarade frågor

Linn Blohm och Robin har varit ett par i 1,5 år och bor tillsammans i Ungern där Blohm är proffs i Györ. Mittsexan berättar att hon blev överraskad av storebror Carlsons uppvaktningar.

– Jag visade direkt (för Jenny) att han skrev till mig. I början var det mest snack om handboll. Det var sen när det blev mer seriöst som det blev jobbigt att vi spelade tillsammans. Hur ska det här gå? Vad händer om det inte funkar? Hur kommer vår relation bli då? Både jag och Robin var tydliga med att om det inte blir något så är det inget som kommer emellan mig och Jenny.

Hur har er relation förändrats?

– Vår relation har blivit bättre och bättre. Vi pratar mer vardagliga saker och vi har blivit närmre, säger Carlson.

”En julafton med familjen Carlson”

Blohm tycker att det underlättar att vara tillsammans med någon som har insyn i hur proffslivet ser ut.

– Det kan vara ett problem när man träffar någon ny, att den personen inte förstår hur det är att vara elitidrottare. För det är ett annorlunda liv. Jag känner inte att jag behöver förklara mig om träningen flyttas. Sen blir ju handboll det stora samtalsämnet hemma, säger Blohm.

Har ni hunnit fira högtider tillsammans?

– Det kommer snart, skrattar båda.

– Det blir en julafton med familjen Carlson i år, säger Blohm.

Sverige möter Tyskland under fredagskvällen. En match SVT sänder.

Handbolls-VM drar sedan igång 29 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.