Redbergslid bröt Alingsås segersvit

Redbergslid tog en viktig tvåpoängare mot ett formstarkt Alingsås. Efter en jämn andra halvlek drog RIK ifrån och vann med 30-25.

Alingsås kom till kvällens match mot Redbergslid med sex raka segrar och siktet inställt på en sjunde. Men hemmalaget fick se sin segersvit bruten. Vilket betyder att RIK nu går om Alingsås i tabellen.

Jämn andra halvlek

Redbergslid kopplade greppet om matchen direkt och hade ledningen genom hela första halvlekt. I halvtid var resultatet 16-13 till bortalaget. Men Alingsås kom tillbaka och det blev en riktigt jämn avslutning på matchen. Hemmalaget kom tillbaka och tog ledningen med 22-21 efter 45 minuters spel.

Men efter två utvisningar på kort tid så tog bortalaget kommandot igen och med tio minuter kvar gjorde Oskar Ysander 25-23. En ledning som RIK inte släppte ifrån sig. Matchen slutade 30-25 till Redbergslid.