Tobias Thulin och Oliver Wigmark jublar efter sena kvitteringen. Foto: Bildbyrån

Redbergslids svit håller i sig – kvitterade med fem sekunder kvar

Uppdaterad
Publicerad

Nagelbitare ända in i slutet – de orden har sällan stämt så bra.

Med fem sekunder kvar av matchen kunde Redbergslids landslagsspelare Oliver Wigmark kvittera och förlänga lagets förlustfria hemmasviten i matchen mot Ystad IF.

– Det känns som att vi vann tillbaka en poäng i dag, säger han till C More.

En viktig mittenmatch i handbollsligan mellan Ystad IF och Redbergslid innan landslagsuppehållet.

Då såg Ystad ut att knipa Redbergslids fina hemmasvit, där de inte förlorat en match på hela säsongen.

Med fyra minuter kvar att spela kunde Ludvig Hallbäck göra 23–21 till bortalaget, men RIK lyckades komma tillbaks i de absoluta slutsekunderna. Först kunde Tobias Johansson snabbt reducera, innan en rafflande avslutning ledde till en kvittering i allra sista stund.

Matchhjälten: ”Vann en poäng”

Med tio sekunder kvar av matchen vann hemmalaget tillbaka bollen och tog sedan timeout. I anfallet därefter kunde Niclas Fingren passa ut bollen till den nyblivna landslagsspelaren Oliver Wigmark som kastade in bollen i mål – med fem sekunder kvar på matchklockan.

– Det kändes som att vi vann tillbaka en poäng i dag, säger matchhjälten Oliver Wigmark till C More.

– Det var två bra målvakter i båda målen, så visste på förhand att det skulle bli målsnålt, men vi gjorde en väldigt bra match och det känns som att vi vann den här poängen.

I mötet mellan serieledande Kristianstad och bottenjumbon AIK vann hemmalaget Kristianstad med 28–21, vilket betyder att Kristianstad fortsatt har vunnit alla sina inledande matcher medan jumbon AIK förlorat alla sina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.