Richard Kappelin var på spelhumör när Kristianstad besegrade Skövde Foto: Bildbyrån

Kappelin tog Kristianstad till serieledning

Mästarna IFK Kristianstad är tillbaka i topp. Målvakten Richard Kappelins storspel var tungan på vågen i den dramatiska seriefinalen mot Skövde.

– Idag knackade spelet lite så det behövdes räddningar, säger han till Sportkanalen efter uddamålssegern med 29-28.

Sju raka segrar. Trots ett tufft Champions League-äventyr har Kristianstad inlett det inhemska seriespelet strålande.

I kväll var det dags för det, på förhand, svåraste provet hittills. Men mot seriens målgladaste lag Skövde gick Kristianstad-målvakten Richard Kappelin in och gjorde en kanonmatch.

35-åringen hade en räddningsprocent på 45 procent och gjorde att Kristianstad tillslut kunde vinna med uddamålet, 29-28.

– Det viktiga är att vinna matchen. Idag knackade spelet lite så det behövdes räddningar. Vi får det inte att stämma i anfallsspelet så de får kontra rätt mycket. Hade vi skött det lite bättre hade vi kunnat vinna större, säger Richard Kappelin till Sportkanalen.

Rysare på slutet

Första halvlek svängde fram och tillbaka, med viss övervikt för Kristianstad. Norrmannen Stig Tore Moen Nilsens fyra mål gjorde att skåningarna kunde gå till pausvila i ledning 16-13.

Kristianstad såg sen ut att stänga matchen i andra halvlek, IFK ledde ett tag med med sju mål. Men Skövde jobbade sig tillbaka och bjöd på en nagelbitare i slutminuterna.

Med en minut kvar var Kristianstads ledning nere på ett mål. Men när det gällde som mest klev kvällens bäste målskytt, Stig Tore Moen Nilsen (8 mål)  fram och satte det matchavgörandet.

Skövde har nu två raka förluster. Härnäst väntar Sävehof på hemmaplan.

– Jag tycker att vi visar stark moral i laget. Dom gick ifrån och vi gick ikapp. Det är strongt av oss att fortsätta kämpa, säger Adam Samuelsson till Sportkanalen.