Revansch för Sverige mot Ungern

Sverige tog efterlängtad revansch i form av 31-25-seger i landskampen mot Ungern.

En välbehövlig vinst inför EM som bara är fyra dagar bort.

– Känslan av att få lite succé är jätteskön att ha med sig, säger Carin Strömberg till SVT Sport.

Det var ett revanschsuget Sverige som klev på planen i Trollhättan igen. På samma plan där de förlorade mot Ungern med ett uddamål under lördagen. Men den här matchen skulle sluta annorlunda.

Jessica Ryde blev tidig hjälte när hon plockade två tidiga straffar från Ungern. Och extra vind i seglen fick Sverige när de följde upp med att sätta en egen straff.

I mitten av första halvlek fortsatte Sveriges övertag, från 6-2 till 9-5, ett grepp om ledningen som saknades under förra mötet.

”En skön känsla inför mästerskapet”

Men helt kunde de inte slappna av. Ungern knappade in på dem och i halvtid stod resultatet 12-11.

I andra halvlek utökade Sverige sin ledning samtidigt som Ungern tycktes tappa sitt eget spel. Pusselbitarna föll på plats för svenskarna och segern hette 31-25. En efterlängtad sådan med bara fyra dagar till EM.

– Det är såklart jätteviktigt och en skön känsla inför mästerskapet nu och få det att stämmer med försvarsspelet som vi hade lite problem med förra matchen, säger Carin Strömberg.