Magnus ”Bagarn” är tillbaka som huvudtränare för Redbergslids herrlag efter 16 år. Han kommer närmast från det norska damlaget Storhamar. Foto: Bildbyrån

Redbergslid en vinnare med ”Bagarn” tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Jumbon Redbergslid tog en viktig seger när Guif besegrades med 31-27 när den legendariske tränaren Magnus ”Bagarn” Johansson var tillbaka efter 16 år.

– Det var en seger som betyder mycket, säger Johansson.

– Jag är jätteglad över detta, att få starta med en vinst efter att ha jobbat i en vecka känns toppen, det var koncentrerat och glädje. Vi visade det som ger energi inåt i gruppen. Vi spelade enkelt, vilket vi kommit överens om, med tryck i djupet, säger Bagarn leende till C More.

Spelarna samlades för ringdans efter segern. Sexmålsskytten Elliot Stenmalm fick hämta blomsterkvasten efter att ha blivit utsedd till RIK:s bäste spelare. I Guif fick niomålsskytten Eric Johansson ta emot priset.

– Vi var laddade och har fått en nytändning. Han har sagt åt oss att få upp bolltempot och våga ha tålamod i anfallsspelet, sade Oskar Ysander i pausen om Bagarns inflytande.

Bara 27 år när han tränade laget första gången

51-årige Johansson var bara 27 år när han första gången blev tränare i RIK och ledde laget till fyra SM-guld och tre silver under storhetstiden runt millennieskiftet.

Guif är inne i en tung period och får titta bakåt i tabellen.

– RIK var bättre i dag, det var lite för många missade frilägen. Det var ändå ett fall framåt än senast mot Sävehof. Vi krigade i 60 minuter i dag, säger Guifs tränare Zoran Roganovic.

MER HANDBOLL: Därför blev Bella Gulldén Sveriges största stjärna:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.