Jamina Roberts ska snart ladda upp för en ny säsong. Foto: Bildbyrån

Roberts efter platsen i all star-laget: ”Känner mig som 23”

Uppdaterad
Publicerad

Jamina Roberts, 31, är tillbaka i Sverige efter handbollslandslagets fjärdeplacering på Tokyo-OS.

Snart är det dags för en ny säsong – och stjärnan ser motiverat på framtiden.

– Just nu känner jag mig liksom som 23, jag har nog några år kvar i mig, säger hon till SVT Sport.

De svenska handbollsdamerna blev fyra vid sommarens Tokyo-OS och nådde för första gången semifinal i ett olympiskt spel.

– Vi överträffade väl alla förväntningar, men sen ville vi, när vi tog oss så pass långt, komma hem med en medalj, säger stjärnan Jamina Roberts.

Det blev till slut en brakförlust i bronsmatchen mot Norge, men Roberts tar med sig mästerskapsinsatsen som helhet.

– Det är klart vi gör en bra prestation, speciellt i de matcherna vi vinner. Det är inte så att vi har tur. Det känns bra för framtiden.

”Vi kan vara stolta”

Taktiken har varit anpassad efter gruppen, vilket blev en nyckel i mästerskapet, enligt Roberts. Sävehof-spelaren lyfter även gruppdynamiken.

– Vi har hittat det som passar oss.

– Det känns som att de här olympiska spelen var mer än en förbättring på tre placeringar sen senast. Förra OS var vi katastrof, nu kom vi fyra på ett bra sätt. Vi kan vara stolta över prestationen.

Grämer du dig över att det inte blev medalj eller är du snarare glad över fjärde platsen?

Lite både och. Hade vi kommit hem med en medalj hade vi fått ett firande i Stockholm. Jag köpte med mig en handduk som minne, men en medalj hade varit roligare.

”Motiverande för framtiden”

Roberts var en av Sveriges bästa spelare och efter turneringen belönades hon med en plats i de olympiska spelens all star-lag.

– Det är väl ett kvitto på att det var något som funkade, både för mig och oss som lag. Jag hade inte kommit med där om vi inte gjort det bra som lag. Det är jätteroligt och motiverande för framtiden.

På tal om framtiden, vad händer härnäst?

– Jag ska börja träna med Sävehof och det kommer en säsong med sjukt mycket matcher. Sedan drar landslagsgrejerna igång med kval i oktober och VM i december.

Sedan säsongsavslutningen i maj har hon inte riktigt haft någon semester. Roberts känner att det hade behövts, men samtidigt är hon motiverad.

– Vi får se hur länge jag håller och orkar. Just nu känner jag mig liksom som 23, jag har nog några år kvar i mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.