Foto: Bildbyrån

Axnér: ”När saften tar slut, tar den slut”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige gick in i en vägg i bronsmatchen mot Norge.

Totalt överkörda blev det en fjärdeplats i OS för det svenska handbollslandslaget.

– När saften tar slut, tar den slut. Vi har kanske heller inte rutinen att spela så långt in i mästerskapen, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till TT.

Sverige gick över förväntan i OS och tog sig till semfinal efter att imponerat i gruppspelet. I kvartsfinalen besegrades Sydkorea med lätthet och Sverige tog sig därmed till sin första OS-semifinal någonsin. Men där tog det stopp mot Frankrike med 29-27. Men i bronsmatchen mot Norge var det inget snack.

Sverige var totalt chanslösa.

Tokyo 2020

–Jag tror att spelarna försöker hitta extra krafter men det finns inget kvar i reserverna längre. Det är var väl åttonde matchen och vi har spelat väldigt hårt på några spelare, säger Axnér.

”Smolk i bägaren”

Redan i halvtid ledde grannlandet med 19-7 mot ett blekt Sverige. Till slut skrevs förlustsiffrorna till 36-19.

– För min del är det är det lite smolk i bägaren att vi inte orkar. Sett till helheten är det en remarkabel resa vi gjort från EM fram till nu. Det är jag väldigt nöjd med. Jag kan låta den här matchen trilla mellan stolarna. Samtidigt är den en påminnelse om hur mycket vi måste orka i slutet av en turnering, säger Axnér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet