Isabelle Gulldén Foto: Bildbyrån

Sverige föll mot topptippade Ryssland

Trots en stark insats av de svenska damerna så blev det förlust mot en av de stora favoriterna i EM. Ryssland var snabbare och starkare och vann till slut ganska övertygande med fyra måls marginal.

– Vi startar inte så bra och får många kontringsmål emot oss. Tajmingen blir bättre i andra halvlek och spelet blir lite tydligare, säger Kristin Thorleifsdottir efter matchen.

Nederlagstippade Sverige fick en ganska tuff start på matchen mot Ryssland. Den regerande olympiska mästaren visade fin form och hade halvvägs in i första akten ledningen med sex måls marginal.

Just då talade inte mycket för Sverige men fler och fler bollar hittade ut på kanterna och Matilda Lundström var en av spelarna som bidrog till en stark uppryckning av det svenska spelet. Tre mål av Lundström när Sverige gick upp till bara två måls underläge och i paus hade Ryssland ledningen med 15-13.

Efter pausvilan fortsatte svenskorna att hålla jämna steg med sina motståndare och när Bella Gulldén gjorde sitt första mål i matchen så var det kvitterat 15 lika.

MATCHBILDER: Se referat från matchen i Sportnytt (5.35 in i programmet)

Sex lag till mellanrundan

Trots en mycket bra insats av Sverige så räckte inte det svenska spelet hela vägen. Ryssland tog till slut hem segern med 30-26.

Kristin Thorleifsdottir som för första gången i mästerskapet fick chansen att starta en match blev bästa målskytt i Sverige med sex fullträffar.

– Jätteskönt att göra lite mål, jag har haft lite tufft i starten men det är skönt när skyttet stämmer, säger Thorleifsdottir.

Sex lag är vidare till mellanrundan i mästerskapet men en svensk semifinalplats är i praktiken borta. Bara en poäng mot Spanien gör att Sverige är långt efter övriga nationer. Ettan och tvåan i de båda grupperna tar sig vidare till semifinal.

– Det är klart att det kommer bli tuffa matcher men det är vi förberedda på säger Thorleifsdottir.