Foto: Bildbyrån

Sävehof fick revansch – avgjorde i slutskedet

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof fick revansch på Lugi efter förlusten på annandagen. En tillknäppt match slutade 24-21 efter att Sävehof bara släppt in nio mål i den andra halvleken.

– Vi står mycket bättre bakåt och låser dem så de får börja om sina anfall. Det är det vi vinner på idag, säger Sävehofs Emma Fernis till Sportkanalen.

Sävehof hade inför dagens match förlorat två av de tre senaste matcherna i SHE, den senaste mot Lugi på hemmaplan.

– Det är aldrig kul att förlora på hemmaplan, så vi var extra taggade idag.

Matchen blev lika jämn som senast och avgörandet skulle komma först i slutskedet av matchen. Det var gästerna som hade mest krafter kvar och vann de sista tre minuterna med 3-1, vilket blev direkt matchavgörande.

– Vi slutar gå på mål i slutet och spelar inte bollen vidare. Det känns som vi inte är där fast vi ändå är där, säger Lugis Tyra Axnér, som gjorde fyra mål på sex försök.

Sävehofs Ida Staxen Lagerbon var planens målbästa spelare med åtta fullträffar. Segern betyder att Sävehof kliver upp på en andraplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.