Sävehof förlorade enligt förväntan i Champions League. Foto: Bildbyrån

Sävehof föll tungt i Champions League – sista matchen blir avgörande

Uppdaterad
Publicerad

Ungerska Györi har vunnit Champions League tre säsonger i rad och är obesegrade i årets Champions League. Den sviten kunde inte heller Sävehofs damer sätta stopp för då de förlorade med 36-27 i Partille Arena.

– Vi lär oss att varje litet misstag straffar sig mot det här motståndet, säger Sävehoftränaren Rasmus Overby till TV3 Sport.

Till en början höll de regerande svenska mästarna hyfsat jämna steg med ungerskorna, men ju längre matchen gick desto tydligare blev nivåskillnaden.

I halvtid var ställningen 19-12 till Györi och sedan ryckte de ännu mer efter paus. På slutet kom Sävehof tillbaka lite då speciellt Nina Dano stod för en fin andra halvlek. Matchen slutade 36-27.

Amelia Lundbäck var matchens bästa målskytt med hela åtta fullträffar.

– Vi kan vara stolta över de två matcherna vi gör mot dem, säger Overby.

Sävehof har nu en match kvar i Champions League-gruppspelet och det är mot gruppjumbon Krim från Slovenien. Där får det inte bli förlust för Sävehof om de vill spela vidare i Champions League. Annars väntar en fortsättning i EHF-cupen.

Sävehof står nu på tre poäng, en före Krim och på samma som tjeckiska Banik Most. Györi var redan innan dagens match klart för avancemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.