Mäktig Mässing tolvmålsskytt i finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

Finalreprisen från i fjol blev en rysare och superskytten Mikaela Mässing blev x-faktorn. Vänsternian sköt från alla möjliga vinklar och oftast blev det mål – totalt tolv stycken. Det räckte till en uddamålsvinst, 26-25, och finalrevansch för H65 Höör mot Sävehof.

– Vilken jävla revansch. Det var så skönt så man vill nästan börja gråta, säger Mässing till SVT Sport.

H65 Höörs fina facit som enda obesegrade lag i SHE var nära att få sig ett slut. Men sviten lever – och tacka framför allt Mikaela Mässing för det.

Topplagets skyttedrottning gjorde, trots att hon stundtals blev punktmarkerad, mål på allt – på alla möjliga sätt. Totalt satte vänsternian tolv mål bakom Sävehofs målvakter.

Men det kom att bli en riktig rysare, detta trots Mässings mål och att inbytte målvakten Gry Bergdahl sent i matchen hade tagit laget till en fyramålsledning, 19-14.

Anna Johansson avgjorde minutdramat

Sävehof kom igen. Mycket tack vare målskyttarna, rutinerade Johanna Ahlm och unga Olivia Mellegård som satte sju mål vardera.

Med bara minuten kvar var det helt jämnt, 25-25, men Höörs Anna Johansson tryckte sig fram och satte 26-25.

– Vilken jävla revansch. Det var så skönt så man vill nästan börja gråta – men jag höll tillbaka, säger Mässing till SVT Sport.

Höörs åttonde seger av åtta möjliga

Sävehofs Tilda Olsson fick sedan chans från snäv vinkel – då räddade Bergdahl och Höörspelarna kastade sig i famnen på varandra. Lagets åttonde seger av åtta möjliga den här säsongen.

– Den trösten man kan få är väl att Höör är ett jättebra handbollslag. De är verkligen värda att vinna men vi skulle behöva vinna lite nu. Det känns som att det är jävligt mycket förluster, säger Sävehofs Elin Hallagård till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.