Idéhn imponerade mot Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmålvakten Filippa Idéhn, 28, imponerade när hennes Brest Bretagne hemmaslog Sävehof med 34–26 i Champions League.

Efter fyra raka förluster har Partille-klubben nu ingen chans att nå slutspel.

– Vi har lite mer spetskompetens och det fällde avgörandet, säger Idéhn till SVT Sport.

Sävehof har hamnat i en tuff grupp i Champions League och i dag kom lagets fjärde raka förlust. I motståndarlaget spelade en gammal bekant en av huvudrollerna.

Förra Sävehof-målvakten Filippa Idéhn motade tolv skott och hade en räddningsprocent på 32. Förutom att rada upp fina räddningar spelade hon fram till två mål, bland annat en härlig passning över hela planen till Pauline Coataneas 14–6.

– Jag är inte helt nöjd utan tycker att jag borde ha tagit några skott till, men jag pratade med tjejerna i Sävehof efteråt och de hade pratat väldigt mycket om hur de skulle skjuta på mig, säger Idéhn till SVT Sport.

Det franska topplaget ledde med fem bollars marginal i halvtid (19–14) och var klassen bättre än svenskorna. Matchen slutade 34–26 och Coatanea var vassast framåt med åtta mål. I Sävehof noterades Emma Ekenman-Fernis för sex fullträffar.

– Vi spelade periodvis bra och det gjorde Sävehof också, men vi visade att vi är det bättre laget, säger Idéhn.

Sveriges största stjärna Isabelle Gulldén har en vadskada och spelade inte.

Brest Bretagne gick i och med segern upp på andra plats i grupp B medan poänglösa jumbon Sävehof nu är utan chans till vidare avancemang.

– Det viktigaste i dag var att vi tog två poäng och är klara för mellanrundan, men jag tycker att vi har många detaljer att slipa på. Framför allt i försvaret och det är väl därför jag är lite missnöjd, säger Idéhn.

MATCHFAKTA

Champions League, damer, grupp B.

Brest Bretagne–Sävehof 34–26 (19–14)

Brest: Pauline Coatanea 8, Constance Mauny 5, Ana Gros 5, Marta Mangué Gonzalez 4, Sladana Pop-Lazic 4, Joanna Stoiljkovic 4, Allison Pineau 2, Amandine Tissier, Elodie Le Calve.

Sävehof: Emma Ekenman-Fernis 6, Amelia Lundbäck 5, Elin Hallagård 4, Linnea Pettersson 4, Johanna Ahlm 3, Hanna Örtorp 2, Thess Krönell, Johanna Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.