Trots imponerade spel så föll Ystad mot Sävehof. Foto: CMore/Bildbyrån

IFK Ystad pressade regerande mästaren

Uppdaterad
Publicerad

IFK Ystad imponerade borta mot Sävehof, men förlorade till slut med 34-30. Regerande mästaren tog därmed sin första seger för säsongen.

– Vi får kämpa väldigt mycket. Att IFK Ystad är bottentippat är för mig lite konstigt, säger Sävehofs Sebastian Karlsson till CMore.

Det var en fartfylld första halvlek där båda lagen var bra i anfallsspelet, men klart sämre defensivt. IFK Ystad stod upp förvånansvärt bra och deras brasilianske nyförvärv Paulo Vinicius imponerade med sin rivighet.

I ett skede ledde gästande Ystad med fyra bollar, men till halvtid hade Sävehof vänt och ledde då med 19-18.

– Det är mycket som händer i halvleken. Vi är lite slarviga bakåt och gör det bättre framåt, säger hemmalagets Olle Ek.

”Domarna är kassa”

Även i andra halvlek kretsade mycket runt Vinicius. Vid ställning 23-22 till Sävehof åkte han på sin andra utvisning. Den såg felaktig ut och fick brasilianaren att bli skogstokig.

– Ni får skita i domarna, de är kassa. Men det är inte så mycket mer att säga om det, hörde man en Ystad-ledare säga under en timeout med en knapp kvart kvar att spela.

Senare under matchen fick Vinicius även sin tredje utvisning och därmed var det färdigspelat. 23-åringen gick rakt ut i duschen.

”Klart det är surt”

Sävehof var snäppet bättre i andra halvlek och vann till slut med 34-30.

– Det är klart det är surt. Jag tycker vi ger oss själva chansen. Men det är klart det blir lite irritation också, så vi tappar lite fokus, säger Ystads Filip Långh.

Matchens bästa målskyttar var Olle Ek och IFK Ystads Linus Fernebrand som satte sex fullträffar vardera.

Segern var regerande mästarens första för säsongen efter att de kryssat mot Kristianstad i premiären.

KLIPP: Sävehof vände mot imponerande Ystad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.