Sävehof vann uppskjutna matchen stort

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 i Skaras trupp gjorde att matchen mot topplaget Sävehof sköts upp.

I kväll spelades den – med Sävehof som klar vinnare.

Med Jamina Roberts tillbaka i laget vann Partillelaget med 37–27.

Sävehof vann enkelt mot Kärra, 35–27, tidigare i veckan i vad som var lagets första match sedan damernas handbollsliga SHE:s VM-uppehåll. Då var inte Jamina Roberts – som spelade VM för Sverige – med. Men borta mot Skara var landslagsstjärnan tillbaka.

Lagen höll dock jämna steg. Sävehof hade visserligen ledningen med tre bollar i slutet av första halvlek men två snabba mål av uppstickaren Skara gjorde att man endast var ett mål bakom inför den avslutande halvtimmen.

Då la Sävehof i en extra växel. Partillelaget blev betydligt mer effektiva och man vann till slut klart med 37–27.

För Skara var det lagets första match sedan covid-19 fick fäste i spelartruppen. Matchen skulle egentligen ha spelats i måndags och Skara saknade flera spelare.

– Vi försökte orka med så mycket vi kan och göra så att deras bästa spelare inte fick göra det de är bäst på, säger Skaras Sara Johansson till C More.

Sävehofs åttamålsskytt Frida Rosell:

– De har ju inte lika många spelare att gå på som de brukar. Det kanske påverkar lite, säger hon.

KLIPP: Sverige vann EM-test mot Nederländerna (6 jan 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.