Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Sävehof firar sitt SM-guld. Foto: Johan Nilsson/TT

Sävehof vinner SM-guld – 18-åring matchhjälte

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof vinner SM-guld efter 32-27 mot Ystads IF. 18-åringen Oli Mittun var stundtals ostoppbar när Partillelaget tog sitt åttonde SM-guld.

– Vad är det för tv-spelsgubbe?, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren till SVT Sport.

Sävehof fick revansch efter fjolårets finalförlust mot Kristianstad. Partillelaget säkrade guldet på bortaplan mot Ystad efter 32-27, och 3-1 i matcher i finalserien.

Men i starten fanns mer att önska då Ystad på hemmaplan visade att de inte tänkte ge sig och gick upp i ledning 13-11.

Den andra halvleken började precis som den första och det fanns inte mycket som skiljde lagen. Inget lag lag gick upp i mer än en tvåmålsledning.

Sävehof växlade upp

Sedan vaknade Sävehof.

– Den bästa halvleken man spelat hela i finalserien, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam.

Allra hetast var 18-årige supertalangen Oli Mittun som gjorde nio mål i matchen.

– Vad är det för tv-spelsgubbe? Jag kan ta mina taktikblock och slänga dem, ge han bollen bara så löser han det, säger guldtränaren Michael Apelgren.

Veteranen: ”Fruktansvärt tungt”

Sävehof vände till 26-24 men fick sedan en utvisning mot sig och bjöd in Ystad i matchen. Men slarv och sämre anfallsspel hos hemmalaget gjorde snarare att Sävehof bara växlade upp.

– Fruktansvärt tungt. Det är som det är, resultatet i dag är inte så tajt som de andra matcherna så någonstans får man bara gratulera Sävehof, säger Ystads veteranstjärna Kim Andersson.

Ystad kom aldrig närmre än två mål ifrån och fick slutligen se sig besegrade med 27-32.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.