Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Möller kunde inte hålla tårarna borta – se intervjun. Foto: SVT

Simon Möller i tårar efter Sävehofs SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

En skada satte stopp för Simon Möller i SM-finalserien mot Ystads IF. När guldet bärgades på bortaplan kunde Sävehofmålvakten inte hålla tårarna borta.

– Det största jag varit med om, säger Möller som lämnar Sävehof till den kommande säsongen.

Se den känslosamma intervjun med Simon Möller.

Han har allt som oftast varit tungan på vågen mellan stolparna för sitt Sävehof. För det belönades Simon Möller, 23, med priset som ligans mest värdefulle spelare.

Sen kom mardrömmen och redan i den första matchen i finalserien mot Ystad drog han korsbandet – trots det vann Sävehof under tisdagskvällen SM-guld och nu väljer lagkamrater och tränare att hylla Möller.

– Det som han visat nu när han också leder laget utanför plan, det är inget snack om vem det är som hänger upp guldvimpeln som vi sätter upp varje år. Jag är otroligt stolt över att ha jobbat med honom och haft honom som lagkapten, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren till SVT Sport.

– Vi alla är bra kompisar även utanför planen, att få göra det här för Simon, det känns extra bra, säger 18-årige matchhjälten Oli Mittun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.