Mästarna i Sävehof får spela Champions League. Foto: Bildbyrån

Sävehofs glädjebesked: Får spela Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Svenska handbollsmästaren Sävehof får ett wildcard till nästa säsongs Champions League på damsidan.

– Det blir sommarjobb nu, säger klubbdirektör Stefan Albrechtson.

– Vi valde förra året att inte söka wildcard för vi tyckte att vi hade ett lite för ungt lag men i år har vi ungefär samma lag kvar och i och med att vi är svenska mästare kände vi att vi är lite starkare i år och vågar ta klivet upp, säger Stefan Albrechtson till TT.

I Champions League har nio lag fasta platser, det är ligamästarna från Danmark, Frankrike, Tyskland, Ungern, Montenegro, Norge, Rumänien, Slovenien och ligatvåan från Danmark. Andra lag som vill ha en plats måste ansöka om ett wildcard hos europeiska handbollsförbundet, EHF.

– Det är fjorton matcher mot europeiskt toppmotstånd i kombination med ett späckat ligaprogram. I år känner vi oss redo, säger Albrechtson.

Nej på herrsidan

Även svenska mästarna på herrsidan, Kristianstad, sökte wildcard men fick nej. De får nöja sig med spel i European League.

Champions League startar i september och lottningen av grupperna sker 27 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.