Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det rafflande slutet när Sävehof blir mästare. Foto: Bildbyrån

SM-guld till Sävehof – vann jätterysare trots slarv

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof är svenska mästare i handboll.

I den fjärde finalmatchen, som blev en rysare, besegrades H65 Höör med 26-25. Titeln är Sävehofs 16:e.

Slutet av matchen blev oerhört rafflande. Sävehofs målvaktsstjärna Johanna Bundsen åkte ut med två minuter kvar vid ställningen 24-24 för ett felaktigt byte men direkt efter det satte lagkompisen Laura Jensen 25-24. Kort därefter räddade målvaktsreserven Line Bergfeldt ett skott från från Alma Skretting och det var avgjort.

– Det känns helt fantastiskt. Det här är något jag drömst om sedan jag var liten och började i bollskolan, säger Line Bergfeldt till SVT Sport.

Hur var det att komma in här i slutet?

Det var lite panik, jag fattade inte riktigt vad som hände. Men det är bara att gå in och köra. Nu blir det ett ordentligt firande.

Bundsens nionde guld

Jensen var lyrisk av lycka efter matchen.

– Att hon tar sista bollen är helt magiskt. Nu vet jag bara att jag ska supa mig full och festa hela natten, säger Laura Jensen till C More.

Guldet var Bundsens nionde (!) på tio finaler.

– Oavsett hur många gånger jag stått här är det fantastiskt, säger Johanna Bundsen.

Höörs Isabelle Andersson gjorde vad hon kunde för hemmalaget. Stjärnan stod för genombrott efter genombrott och lyckades till sist få in hela elva mål men fick till slut se sig besegrad. Det var Anderssons sista match i Höör för den här gången.

– Det är tufft. Vi försöker allt vi kan men det räcker inte, säger Isabelle Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.