Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Andersson börjar hitta tillbaka till toppformen efter skadorna. Foto: Bildbyrån

Isabelle Andersson om tiden efter skadan

Uppdaterad
Publicerad

H65 Höörs Isabelle Andersson skadade knät dagar innan OS-premiären 2021. Nu blir hon utlandsproffs i Tyskland men har ingen aning om hur långt hon har kvar till en eventuell comeback i landslaget.

– Jättesvårt att säga, det är svårt när man inte har en dialog med landslaget när man står utanför, säger hon till SVT Sport.

Det var i OS-grenrepet, på plats i Japan, som olyckan var framme för då 21-åriga Isabelle Andersson som haft en strålande säsong bakom sig med både landslagsdebut och utmärkelsen ”årets komet”. Sedan dess har hon saknats i blågult.

– Jag vet inte hur långt det är dit (till landslaget) och jag vet inte vad de vill att jag ska göra bättre. Jag får ta det som det kommer och försöka göra det så bra jag kan varje match jag har så får vi se, säger hon.

Bröt handen

Efter knäskadan som höll henne borta från planen i ett helt år har 23-åringen haft otur med en del mindre skador. I december fick hon en fraktur i handen. Under slutspelet av SHE har hon däremot hittat tillbaka till formen.

– Det känns jätteskönt att jag känner själv att jag hittat tillbaka till den nivån jag var på innan skadorna. Absolut kan jag prestera bättre än jag gjort den här säsongen och jag tycker det kommer mer och mer, säger hon.

I höst blir hon proffs i tyska topplaget SG BBM Bietigheim. Hon går till klubben med en annan Höörbekanting, Sofia Hvenfeldt som även hon varit en del av landslaget. Höör spelar för tillfället semifinal i slutspelet av SHE mot Önnered. Matcherna blir de sista i H65-tröjan för Andersson.

–Det är lite känslomässigt sådär när man tänker efter. För varje vecka som går kommer ju slutet närmre, jag tar tillvara på all tid i laget och försöker njuta så mycket som möjlgit.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.