Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Önnereds Moa Boqvist och H65 Höörs Cassandra Tollbring. Foto: Bildbyrån

H65 Höör och Önnered klara för semifinal i handbollsslutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Två lag blev klara för semifinal i damernas SM-slutspel i handboll under onsdagen.

Både H65 Höör och Önnered vann tajta matcher där det avgjordes i slutminuterna.

– Det har varit otroligt jämnt. Vi har fått kämpa, säger Höörs Ida Gullberg till C More.

H65 Höör såg däremot ut att gå mot en ganska behaglig seger när de med 20 minuter kvar gick ifrån till 20-15. Men när Skara gick från 18-23 till 23-23 några minuter senare blev det en rysare.

Skara skulle även gå upp i ledning, 25-24, med drygt fyra minuter kvar att spela. Men då visade Höör enorm styrka i defensiven och kunde vända till seger med 27-26 efter att Gry Bergdahl räddat ett Skaraskott i sista sekund. Höör vann med 3-1 i matcher.

Stark avslutning från Önnered

För Önnered var det förarsätet som gällde hela matchen lång mot Skövde. I en tajt match där Önnered endast låg ett par mål före Skövde hela matchen så kändes inte matchen över förrän i slutminuterna där Önnered stängde ner Skövdes offensiv helt vid ledning 20-17 med sex minuter kvar, och kunde till slut vinna med 24-19. Önnered vann med 3-1 i matcher.

Nu ställs just Höör och Önnered mot varandra i semifinal. Den andra semifinalen spelas mellan Sävehof och Skuru.

– Det ska bli väldigt kul. Det är väldigt roligt med slutspel och Önnered är ett lag vi har spelat tuffa matcher mot, säger Höörs Ida Gullberg till C More.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.