Henrik Signell tar över Sydkoreas landslag Foto: Bildbyrån

Henrik Signell tar över Sydkoreas landslag

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen lämnade han IFK Skövde.

Nästa steg för Henrik Signell blir Sydkoreas landslag.

– Det känns som ett häftigt och spännande uppdrag, säger han till Göteborgs-Posten.

2020 lämnade Henrik Signell uppdraget som förbundskapten för Sveriges damlandslag. Hans senaste tränarjobb var för IFK Skövde, men han lämnade laget i samband med att de åkte ur SM-slutspelet för några veckor sedan, och nu är det en ny förbundskaptensroll som väntar.

Signell tar över ansvaret för Sydkoreas damlandslag. Där har han till en början skrivit ett kort avtal, och uppdraget kan ta slut redan i slutet av sommaren.

–  Den första delen av avtalet gäller bara fram till OS-kvalet som är i månadsskiftet augusti/september. Kvalificerar vi oss inte för det är det över, berättar han för GP.

”Stort fokus på resultat”

Pressen som det medför är dock inget som Signell oroar sig för.

– Här är det tydligt att det är ett stort fokus på resultat. Lyckas man inte ta sig till OS är det lika med att man har misslyckats. Vi kanske tänker lite annorlunda här – men jag gillar press och är van vid den, säger Signell.

Däremot om Sydkorea tar sig vidare från kvalet lär hans uppdrag sträcka sig längre, över VM i år och OS 2024. Hans första samling med landslaget sker i maj, förutsatt att visum är på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.